Filiżanka kawy

Jak zdjęciami z wakacji dzielimy się z Wami materiałami z ważniejszych wydarzeń kawowych, w których mieliśmy okazję brać udział.

Jeśli coś nowego przykuję naszą uwagę, podzielimy się tym z Wami natychmiast. Zaglądajcie, czytajcie, komentujcie.

Advanced Barista, 28-30.01.2015
14 styczeń 2015

Advanced Barista, 28-30.01.2015

Czas: 18 h, 3 dni,

Grupa: max. 5 osób, start: 10.00, stop: 16.00

Koszt: 600,00 PLN brutto

Cel: szkolenie skierowane jest dla osób które chcą rozpocząć pracę w kawiarni i tych którzy chcą "zaktualizować" i "poukładać" dotychczas nabytą wiedzę.  Poruszona tematyka espresso, kaw mlecznych, podstaw latte art (free pouring i etching) i alternatywnych metod parzenia kawy pomogą w zrozumieniu  tematyki kawy.

Forma szkolenia

1 dzień: omówienie programu szkolenia, prezentacja multimedialna połączona z wykładem teoretycznym, charakterystyka oraz omówienie działania ekspresu, młynka oraz dodatkowych sprzętów wykorzystywanych w codziennej pracy, cupping.

2 dzień: PRAKTYKA. Espresso, kawy mleczne.

3 dzień: PRAKTYKA. Kawy mleczne, parzenie kawy metodami alternatywnymi (V60, Kallita, Chemex, Aeropress, French-Press), egzamin.

 

RozwińRozwiń newsa

Dowiedz się więcej